Nastos Electrical & more


Μετάβαση στο περιεχόμενο

Τι είναι το Instabus

Instabus

Περισσότερα: Instabus EIB "έξυπνο σπίτι"
<<Πράσινα>>
Κτίρια
Green Building 2011

ΣΕΝΑΡΙΑ (με το πάτημα ενός διακόπτη)

· Φεύγω / Έρχομαι (όταν αποχωρώ από το σπίτι το σύστημα κλείνει όλες τις ηλεκτρικές καταναλώσεις, θέρμανση, ύδρευση, ρολά, τέντες, ενεργοποιείτε ο συναγερμός κτλ).
· Κλείσιμο, άνοιγμα όλων των ρολών η ανά όροφο η συγκεκριμένο δωμάτιο (παιδικό π.χ.) ταυτόχρονα / ασφάλιση της κατοικίας (π.χ. το βράδυ ή όταν ξυπνάμε το πρωί).
· Φωταψία σε ολόκληρη την ιδιοκτησία εκτός των υπόλοιπων υπνοδωματίων (αν κατά την διάρκεια του ύπνου μας αντιληφθούμε ύποπτες κινήσεις).
· Φωταψία σε ολόκληρη την ιδιοκτησία εκτός των υπόλοιπων υπνοδωματίων + κλήση (αθόρυβη) προκαθορισμένου τηλεφωνικού αριθμού με απομαγνητοφωνημένο μήνυμα.
· Γενική Συσκότιση. Γενικό off
· Ενεργοποίηση ηλιακής θέρμανσης.
· Αυτόματο Πότισμα. Ανάλογα με την υγρασία.
· Έλεγχος θέρμανσης / κλιματισμού κλπ.
· Άνοιγμα ή κλείσιμο όλες τις τέντες / σκιάδια.
· Σενάριο homecinema(όταν βλέπω τηλεόραση dimming φώτα πίσω από αυτήν / και dimming φώτα του χώρου στο 20% της έντασης.
· Σενάρια φωτισμού κατοικίας (όταν κάθομαι στον κήπο τα περιμετρικά φώτα γκαζόν στο 60%, τα εξωτερικά φώτα προβολής σπιτιού 30% κτλ)
· Αναφορές κατάστασης για: Εσωτερική, εξωτερική θερμοκρασία, θερμοκρασία ηλιακών, boiler, ηλιοφάνειας, ταχύτητας ανέμου, στάθμης πετρελαίου, νερού ...και πολλά άλλα.
· Προγραμματισμός "πρωτοβουλιών" αυτόματες εκτελέσεις προκαθορισμένες, ποια μέρα και ώρα γίνονται αυτόματα.
Φυσικά όλα αυτά μπορούν να εκτελούνται από οποιοδήποτε διακόπτη μέσα και έξω από το σπίτι οπουδήποτε και αν θελήσουμε να τον τοποθετήσουμε, ακόμα και από πολλαπλά σημεία (θέλω να ελέγχω τα φώτα του κήπου από την κουζίνα, από το σαλόνι αλλά ...και από τον κήπο).
Φυσικά και αν αλλάξω γνώμη (μετά από 1 ώρα/εβδομάδα/μήνα/χρόνο) και επιθυμώ κάποιος διακόπτης να εκτελεί κάποιο άλλο σενάριο / λειτουργία ή να προσθέσω ένα καινούργιο σενάριο ...απλώς σε 30' της ώρας αναπρογραμματίζονται χωρίς καμιά άλλη επέμβαση.
Φυσικά και αν θελήσω κάποια επέκταση του συστήματος μπορώ να την κάνω χωρίς "επεμβάσεις" απλώς τοποθετώ διακόπτες, και επαυξάνω το σύστημα στον πίνακα του κτιρίου, χωρίς (σκαψίματα χωρίς μερεμέτια απλά προγραμματίζουμε και αλλάζουμε τις λειτουργίες των διακοπτών και των οθονών).ΣΕΝΑΡΙΑ (για επαγγελματικό χώρο / κατάστημα / κτίριο γραφείο)
Οικονομία έως και 40%
· Έλεγχος φωτιστικών σωμάτων ανάλογα με την φωτεινότητα του χώρου (ελεγχόμενη κεντρικά και όχι σε κάθε φωτιστικό που ανεβάζει το κοστολόγιο αρχικής εγκατάστασης)
· Έλεγχος φωτεινότητας / ρύθμιση dimming (αυτόματος ή όχι) προθηκών καταστήματος (βιτρίνα).
· Λειτουργία απουσίας [κεντρική απενεργοποίηση ηλεκτρικών παροχών, ενεργοποίηση ασφάλειας (ρολών κτλ)]
· Λειτουργία εισόδου εργασίας (ενεργοποίηση ηλεκτρικών παροχών, ρολά, μερικός φωτισμός κτλ)
· Κεντρική αναφορά κατάστασης μέσω οθόνης υπολογιστή σε όποιο άτομο μέσα στον χώρο έχει εισέρθει.
· Αυτόματες ειδοποιήσεις σε περιπτώσεις ανάγκης (προσθετικά σε συστήματα ασφαλείας - συναγερμών)
· Απομακρυσμένος έλεγχος κατάστασης κτιρίου (δυνατότητα απομακρυσμένης παρέμβασης) και σε συνεργασία με κλειστά κυκλώματα τηλεόρασης.

EIB instabus συστήματα Αυτοματισμών Κτιρίων

ΤΟ ΕΞΥΠΝΟ ΣΠΙΤΙ

Η ανάγκη για περισσότερη άνεση και εξοικονόμηση ενέργειας γίνεται διαρκώς μεγαλύτερη σε όλους τους χώρους όπως η κατοικία ο κήπος και φυσικά τα μεγάλα κτίρια γραφεία εμπορικά κέντρα αίθουσες συνεδριάσεων κ.τ.λ. Η ποιότητα φωτισμού, η θερμική άνεση, το υγιές περιβάλλον, οι τοπικοί και τηλεφωνικοί τηλεχειρισμοί, οι ενδείξεις και ο κεντρικός έλεγχος μέσω οθονών αφής και LCD εμφανίζονται ολοένα και πιο συχνά σαν απαιτήσεις στα σύγχρονα επαγγελματικά κτίρια και στις κατοικίες.Αρχίζει λοιπόν να δημιουργείται η απαίτηση για ένα σύγχρονο τρόπο λειτουργίας και έλεγχο των ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων, ο οποίος απέχει κατά πολύ από τον γνωστό συμβατικό-κλασικό τρόπο. Ο τρόπος αυτός ονομάζεται τεχνική instabus EIB.Ενώ στο παρελθόν η ηλεκτρολογική εγκατάσταση περιοριζόταν μόνο στην παροχή ηλεκτρικής ενέργειας, σήμερα η μετάδοση πολύπλοκων δεδομένων και πληροφοριών αυξάνουν τις ανάγκες μιας κτιριακής εγκατάστασης. Η τεχνική instabus EIB ανοίγει νέους δρόμους. Με το σύστημα αυτό όλα τα μέρη μιας ηλεκτρικής εγκατάστασης μπορούν να επικοινωνούν μεταξύ τους.Επενδύοντας στην τεχνική instabus EIB επενδύουμε στην δημιουργία έξυπνων και λειτουργικών κτιρίων, δημιουργούμε τις προϋποθέσεις για κτίρια και κατοικίες που θα μπορούν να ανταποκρίνονται και να προσαρμόζονται γρήγορα και με επιτυχία σε κάθε μας απαίτηση.Θέλω να κάνω το νέο μου σπίτι smart home - Τι να κάνω;

Για νέες κατοικίες ή κατοικίες που είναι υπό γενική επισκευή η σωστή λύση μπορεί να προκύψει μόνο από σοβαρή μελέτη, η οποία θα τεκμηριώνει γραπτώς και όλη την προτεινόμενη καλωδίωση.
Αν είστε στην φάση της μελέτης των ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων της κατοικίας σας ζητήστε από τον μηχανικό σας - ηλεκτρολόγο να σας ενημερώσει για τα συστήματα smart home και εντάξτε στην μελέτη. Αν έχετε περάσει το παραπάνω στάδιο ή ο μηχανικός σας δεν έχει την δυνατότητα, να απευθυνθείτε σε κάποιες από τις εταιρίες που κατασκευάζουν και υποστηρίζουν έξυπνα σπίτια.
Πως θα τους βρείτε; Ρωτήστε φίλους που έχουν εγκαταστήσει έξυπνο σπίτι στο σπίτι τους να σας πουν την εμπειρία τους. Ένα μεγάλο μέρος των έργων που εκτελούμε είναι από φίλους ευχαριστημένων πελατών. Μια άλλη καλή ιδέα είναι να ψάξετε στις μηχανές αναζήτησης με τις λέξεις
INSTABUS KNX ή ΕΞΥΠΝΟ ΣΠΙΤΙ και σίγουρα θα βρείτε αυτό που θέλετε. Θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι αυτός που θα αναλάβει το έργο έχει τα εχέγγυα της καλής εκτέλεσης. Ζητήστε να δείτε εν λειτουργία αυτό το οποίο σκέπτεται, ώστε να έχετε μια πρώτη ένδειξη.


Έξυπνο σπίτι - Ποιες είναι οι βασικές λειτουργίες;

Με το έξυπνο σπίτι μπορεί η βασική λειτουργία να είναι ο έλεγχος του φωτισμού αλλά στην ουσία δίνεται η δυνατότητα να παρακολουθούμε και να διαχειριζόμαστε όλες τις εγκαταστάσεις από οπουδήποτε έχουμε επικοινωνία με το σπίτι μας (πχ μέσω τηλεφώνου, internet, κινητού τηλεφώνου) όπως είναι η θέρμανση, το ζεστό νερό, ο συναγερμός, τα φώτα, τα ρολά, το αυτόματο πότισμα ή ακόμα και τη στάθμη του πετρελαίου. Ακόμα μας δίνει τη δυνατότητα για μεταφορά εικόνας και ήχου στο κινητό μας ή στο γραφείο μας όταν προκύψουν κάποια alarm τα οποία θεωρούμε σημαντικά για εμάς. Παράλληλα με την δημιουργία σεναρίων μπορούμε να έχουμε στα χέρια μας ένα πολύ δυνατό εργαλείο ελέγχου των εγκαταστάσεων.
Τα σενάρια που μπορούμε να εφαρμόσουμε είναι ουσιαστικά άπειρα και αφορά την εξοικείωση του τελικού χρήστη με τον χρήστη. Γι' αυτό πολλές φορές το σύστημα προγραμματίζεται με κάποια βασικά σενάρια και στην πορεία ανάλογα με τις επιθυμίες του εκάστοτε χρήστη της κατοικίας προσαρμόζεται σε πιο σύνθετα σενάρια. Μελλοντικές επεκτάσεις ή διαφοροποιήσεις είναι πολύ απλά πράγματα με μικρό κόστος, εφόσον η αλλαγή είναι στον προγραμματισμό. Μερικά από τα πιθανά σενάρια που μπορούμε να εφαρμόσουμε σε μια κατοικία είναι:
" Φεύγω / Έρχομαι (όταν αποχωρώ από το σπίτι το σύστημα κλείνει όλες τις ηλεκτρικές καταναλώσεις, θέρμανση, ύδρευση ρολά, τέντες, συναγερμός, φυσικό αέριο κα).
" Σενάρια φωτισμού κατοικίας ( party mode , home cinema , κτλ)
" Κλείσιμο, άνοιγμα όλων των ρολών ταυτόχρονα / ασφάλιση της κατοικίας (π.χ. το βράδυ ή όταν ξυπνάμε το πρωί).
" Δυνατότητα προγραμματισμού πραγματοποίησης λειτουργιών αυτόματα. (π.χ. να ανάβουν σταδιακά τα φώτα όσο δύει ο ήλιος, να ανοίγουν αυτόματα τα ρολά όταν έχουμε alarm φωτιάς, κλπ).
" Γυρίζετε κουρασμένοι από την δουλειά σας με την χρήση του τηλεφώνου ανάβετε το θερμοσίφωνο πριν φτάσετε στο σπίτι ή κλείνετε την παροχή ρεύματος σε κάποια συσκευή που έχετε ξεχάσει ανοιχτή, π.χ. την κουζίνα.
" Χρονοπρογράμματα για το αυτόματο πότισμα.
" Έλεγχος θέρμανσης ή κλιματισμού.
" Αναφορές κατάστασης για: Εσωτερική, εξωτερική θερμοκρασία, ηλιοφάνειας, ταχύτητας ανέμου, στάθμης πετρελαίου, νερού.
Φυσικά όλα αυτά μπορούν να εκτελούνται από κάθε διακόπτη μέσα στο σπίτι, οπουδήποτε και αν θελήσουμε να τον τοποθετήσουμε. Και οποιαδήποτε αλλαγή και αν θελήσετε να κάνετε αλλάζοντας κάποιο σενάριο ή λειτουργία απλώς αναπρογραμματίζεται το σύστημα χωρίς καμιά άλλη επέμβαση.


Υπομενού

Αναζήτηση

Επιστροφή στο περιεχόμενο | Επιστροφή στο κύριο μενού